Arkadi Babcenko

Babcenko face dezvăluiri! Apar noi detalii în cazul înscenării morții jurnalistului rus, Arkadi Babcenko

Vineri, 1 iunie 2018, 15:02

Apar noi detalii în cazul înscenării morții jurnalistului rus, Arkadi Babcenko. Într-un interviu televizat, acesta a povestit cum a decurs operațiunea pusă la punct de serviciile de securitate ucrainene. Potrivit scenariului, reporterul a purtat un tricou îmbibat în sânge de porc și s-a prefăcut mort. Medicii de la ambulanță și-au jucat și ei rolul și au constatat așa-zisul deces. Ulterior, jurnalistul a fost transportat la morgă, de unde s-a uitat la știri.

„Mi-a fost frică, evident. Abia când am ajuns la morgă a dispărut frica.” MUSC „Scopul meu era să rămân în viață și să îmi protejez familia. Este priml lucru la care m-am gândit. Etica jurnalistică a fost pe ultimul loc”, a declarat Babcenko.

Cunoscut drept un critic înfocat al Kremlinului, Babcenko a povestit și despre atitudinea sa față de președintele Rusiei, Vladimir Putin.

„Acest om este responsabil pentru câteva războaie. Este responsabil pentru mii de decese. Mi-am îngropat cunoștințe, colegi și prieteni. În țara în care trăim de patru ani este război. Îl urăsc!”, a mai declarat Babcenko.

Între timp, tot mai multe organizații jurnalistice critică decizia autorităților ucrainene de a înscena moartea lui Babcenko, pentru a-i prinde în flagrant pe cei care plănuiau asasinatul. Secretarul general al Federației internaționale a Jurnaliștilor a menționat că acțiunea defaimează imaginea presei din toată lumea.