(VIDEO) Biden nu-și retrage declarația că Putin nu poate să mai rămână la putere

Victoria Muntean

Președintele american Joe Biden a declarat luni că nu își retrage și nu își cere scuze pentru afirmația că Vladimir Putin nu mai poate rămâne la putere. Liderul de la Casa Albă a explicat că prin declarația sa a exprimat furia pe care o simte la adrea lui Putin, nu o schimbare în politica externă a SUA.

„Nu retrag nici o declarație… Nici atunci, nici acum nu anunțam o schimbare de politică externă. Îmi exprimam furia pe care o simt și nu-mi cer scuze pentru asta”, a declarat Biden, fiind întrebat de reporteri despre afirmația sa.

Tocmai veneam de la acele familii”, a spus el, referindu-se la refugiații ucraineni din Varșovia.

Liderul de la Casa Albă a mai afirmat că nu crede că declarația sa la adresa lui Putin ar putea înrăutăți situația actuală, deși Kremlinul a reacționat dur, afirmând că „nu este decizia lui Biden” și că „președintele Rusiei este ales de ruși”. Președintele francez, Emmanuel Macron a îndemnat la reținere în cuvinte și acțiuni în ceea ce privește războiul din Ucraina.

Amintim că, în cadrul discursului de la Varșovia, Biden a afirmat: „Pentru Dumnezeu, Vladimir Putin nu mai poate rămâne la putere”, Casa Albă fiind nevoită să intervină cu explicații în acest sens și să afirme că s-a avut în vedere faptul că Biden nu a cerut „o schimbare de regim în Rusia”.