Atentat Turcia

BREAKING NEWS// Atentat la Aeroportul Internațional Atatürk din Istanbul – 10 morți și 60 de răniți

Corina Bezer

Exploziile ar fi fost provocate de bombe detonate înainte de intrarea la punctele de control.

„Au fost foarte puternice, toată lumea a intrat în panică și a început să fugă în toate direcțiile”, a spus unul dintre aceștia la CNN-Turk. 

Numeroși polițiști au stabilit un perimetru de securitate la locul incidentului, potrivit imaginilor prezentate la televizor.  Mai multe zboruri care urmau să aterizeze în această seară pe aeroportul internațional Atatürk din Istanbul au fost îndreptate spre alte aeroporturi, a anunțat un oficial aeroportuar.

Atentat Turcia

Turcia a fost lovită cu începere de anul trecut de mai multe atentate sinucigașe, atribuite rebelilor kurzi și grupării jihadiste Statul islamic.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene şi Consulatul General al Republicii Moldova de la Istanbul depun eforturi de a stabili în colaborare cu autoritățile turce dacă printre victime sunt cetățeni moldoveni pentru a le acorda asistența necesară.

Pentru a facilita comunicarea cu cetățenii Republicii Moldova care s-ar fi putut afla în Aeroportul din Istanbul şi care ar putea avea nevoie de ajutorul autorităților moldoveneşti, în cadrul Consulatului a fost instituită o linie de urgență la următorul număr de telefon: +905350254276.