Câțiva bărbați responsabili pentru serviciul militar au murit în timp ce încercau să evadeze din Ucraina ilegal

Victoria Muntean

Serviciul de Grăniceri de Stat al Ucrainei (SFSU) i-a avertizat pe bărbații responsabili pentru serviciul militar că, dacă încearcă să părăsească ilegal țara în timpul războiului cu Rusia, își riscă nu numai libertatea, ci și viața.

„De la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei, aproape 2,2 mii de bărbați responsabili pentru serviciul militar au fost reținuți la frontieră. Unii dintre ei, în speranța de a ocoli restricțiile de călătorie, au devenit victime ale fraudelor”, Serviciul de Grăniceri de Stat. spus.

Potrivind, polițiștii de frontieră că majoritatea infractorilor încearcă să treacă granița în afara punctelor de control, folosind serviciile „ghizilor”. Nu le pasă de siguranța „secțiilor” lor. Au fost înregistrate cazuri de moarte a bărbaților care au încercat să evadeze din Ucraina în acest mod.

Ca unul dintre exemple, Serviciul de Frontieră de Stat a citat o încercare a unui grup de bărbați de a trece ilegal granița din Carpați. Drept urmare, șapte persoane au căzut într-o capcană de zăpadă, două au primit degerături severe. În plus, polițiștii de frontieră români au raportat ucraineni uciși în zonă.

Amintim că Rada Supremă a propus închisoarea până la 12 ani pentru trecerea ilegală a graniței de către bărbați responsabili pentru serviciul militar în timpul războiului cu Rusia.