plastic

Ce vom folosi în loc dacă nu vor fi ele? Dispariția tacâmurilor de plastic începînd cu 2020

Zina Darii

La cateva luni după ce Franța a interzis distribuirea pungilor din plastic în magazine, aceasta aplică și legea pentru interzicerea tacâmurilor din plastic.

Așadar, francezii nu-și vor mai putea bea vinul din pahare de plastic și nu-si vor mai taia bagheta folosind obișnuitele cuțite transparente. Mașinile de cafea sau butoaiele cu apă nu vor mai fi dotate cu recipientele de până acum. Legea le dă timp producătorilor, 4 ani ca să își elimine treptat produsele din plastic și să le facă din materiale biologice.

Potrivit datelor asociației franceze pentru sănătate și mediu, în Franța, într-un an, se adună 4,73 de miliarde de pahare de plastic.

Grav este că doar 1% dintre gunoaie pot fi reciclate și asta din cauza faptului că sunt făcute dintr-o combinație de polipropilen și polistiren. 

Plasticul și microplasticul ne distrug sănătatea și distrug oceanele, distruge planctonul, contribuie la formarea de acid în apa oceanelor. „Trebuie să rezolvăm problema plasticului și să o facem cât mai repede”, a declarat Julien Bayou, reprezentant organizație ecologistă.

O organizație a producătorilor de ambalaje, cu sediul la Bruxelles, a spus că va lupta împotriva acestei măsuri.