dd

DE ULTIMĂ ORĂ

BREAKING NEWS! Primul caz confirmat de coronavirus în România

România are începând de miercuri seară un caz de coronavirus confirmat. Victor Costache, ministrul Sănătății, și secretarul de stat Raed Arafat, directorul Departamentului pentru Situații de Urgență, au anunțat că în casa acestei persoane mai sunt 7 persoane - niciun copil, dar persoane în vârstă - toate fiind testate și cu rezultat negativ.

Mai multe

Christina Koch

Christina Koch este prima astronaută din istorie care s-a aflat în spațiu cel mai mult timp

Vineri, 7 februarie 2020, 19:22

O capsulă cu un echipaj format din trei membri de pe Staţia Spaţială Internaţională, printre care astronauta americană Christina Koch care a stabilit un record, a aterizat joi în Kazahstan, conform imaginilor transmise în direct de agenţia spaţială rusă Roscosmos.

Aterizarea pe stepa înzăpezită a marcat totodată întoarcerea pe Pământ a astronautului italian Luca Parmitano şi a cosmonautului rus Alexandr Skvortsov, care s-au aflat în spațiu timp de 200 zile.

Misiunea spaţială a lui Koch, de 328 de zile, a depăşit recordul pentru cea mai lungă şedere continuă în spaţiu a unei femei, performanţă realizată anterior de americanca Peggy Whitson de la NASA.

Koch a ajuns pe orbita Pământului în luna martie a anului trecut, iar misiunea sa a fost extinsă, în aprilie, de la perioada prevăzută iniţial de şase luni, la aproape un an.