CNN: Ambasadorul SUA în Rusia a transmis personal un mesaj confidențial la Ministerul de Externe rus

Victoria Muntean

Ambasadorul american în Rusia, John Sullivan, a vizitat MAE rus, miercuri, pentru a livra un mesaj confidențial ministrului adjunct Serghei Riabkov, a declarat un oficial de la Departamentul de Stat, citat de CNN.

Întâlnirea a avut ca scop o discuții pe probleme bilaterale, a spus sursa citată, fără să detalieze despre ce probleme specifice a fost vorba.

Conform oficialului citat, nu rușii l-au convocat pe Sullivan, ci a fost vorba de o întâlnire planificată anterior.

Sursa citată a confirmat, de asemenea, că întâlnirea dintre diplomații american și rus a durat aproximativ 20 de minute și a precizta că aceasta este durată obișnuită a întâlnirilor de acest fel.

Întâlnirea dintre Sullivan și Riabkov vine la câteva săptămâni de la un schimb de prizonieri înte SUA și Rusia, în cadrul căruia, un cetățean american încarcerat pe nedrept în Rusia, Trevor Reed, a fost eliberat. Sullivan a fost unul dintre personajele cheie care au facilitat eliberarea lui Reed.

După eliberarea lui Reed, Departamentul de Stat a precizat că Administrația Biden nu a putut să facă publice prea multe detalii pentru a-i proteja pe alți americani încarcerați pe nedrept și pentru eliberarea cărora încă depune eforturi.