ccc

DE ULTIMĂ ORĂ

ULTIMA ORĂ! Încă 86 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în Republica Moldova. Bilanțul victimelor ajunge la 591

În ultimele 24 de ore au fost investigate 419 probe și confirmate 86 de cazuri de infecție cu noul coronavirus în Republica Moldova. Dintre acestea, 7 cazuri sunt de import și 79 cu transmitere locală.

Mai multe

dd

Coronavirusul a ucis, la nivel mondial, peste 8000 de persoană. Europa, mai afectată decât Asia

18-03-2020 18:50

Apărut în China la sfârşitul anului trecut, COVID-19 a ucis deja peste 8.000 de persoane la nivel mondial, miercuri înregistrându-se pentru prima oară un număr total de decese mai mare în Europa decât în Asia.

Cu 684 de noi decese raportate în ultimele 24 de ore dintr-un total de 78.766 de cazuri, Europa este continentul în care pandemia progresează cel mai rapid.

Peste 850 de milioane de tineri din întreaga lume, adică aproape jumătate din elevii şi studenţii de pe mapamond, au trebuit să rămână acasă, fără să frecventeze instituţiile de învăţământ, a anunţat UNESCO.

Cazurile de coronavirus continuă să crească dramatic în Spania, unde sunt raportate în prezent peste 13.700 de îmbolnăviri şi aproape 600 de decese. Iranul a anunţat miercuri 147 de noi decese cauzate de COVID-19, un nou record pentru o singură zi într-una din cele mai afectate ţări de pandemie, unde numărul total al morţilor a ajuns la 1.135.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a recunoscut că responsabilii politici au subestimat cu totul amploarea pericolului reprezentat de pandemia cauzată de noul coronavirus, într-un interviu publicat miercuri de cotidianul german Bild.

Numeroase evenimente culturale au fost deja anulate, cel mai recent fiind concursul Eurovision, care urma să aibă loc în luna mai în Olanda. Nu a fost luată încă nicio decizie cu privire la Jocurile Olimpice de la Tokyo, cel mai aşteptat eveniment sportiv din lume, programat în perioada 24 iulie - 9 august, care ar urma să reunească circa 11.000 de sportivi, simbol al păcii universale, dar şi cu mize financiare enorme.

Campionatul de fotbal Euro 2020, care urma să înceapă pe 12 iunie, a fost amânat cu un an de UEFA, iar prestigiosul turneu de tenis Roland-Garros, organizat în mod tradiţional în perioada mai - iunie, a fost mutat în toamnă.