Pavel Ustinov

Cunoscut actor din Rusia, condamnat la închisoare în urma protestelor de la Moscova

Corina Bezer

Ustinov este cea de-a şaptea persoană condamnată în urma protestelor de la Moscova prin care se cerea ca mai mulţi membri ai opoziţiei să poată candida la alegerile locale din Rusia, însă aurtorităţile au refuzat acest lucru.

Instanţa a hotărât că Ustinov s-a aflat printre activiştii care au opus rezistenţă când a fost arestat de poliţişti în timpul protestului din 3 august, în centrul Moscovei. Verdictul a fost acela că actorul ar fi rănit un poliţist, dislocându-i umărul.

Ustinov a negat că ar fi participat la protest. El a declarat că a ajuns din întâmplare la manifestaţie, aşteptând un prieten în apropiere de o staţie de metrou în momentul în care a fost abordat de poliţie. De asemenea, acesta a negat că ar fi rănit pe cineva.

Ustinov a studiat actorie şi a participat în mai multe filme, în Rusia.

Refuzul autorităţilor de a înregistra candidaţii opoziţiei pe listele electorale din motive tehnice a condus la cea mai mare mişcare susţinută de protest din Rusai, începând cu anii 2011-2013, la care au participat aproximativ 60.000 de oameni, la un moment dat.