De Ultimă Oră

(VIDEO) Tensiuni în Orientul Mijlociu. Peste 300 de drone au fost lansate de Iran noaptea trecută asupra Israelului. Reacția comunității internaționale

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete, a anunțat armata israeliană, precizând că 99% dintre ele au fost interceptate și au existat d…

Actualizat acum 12 ore

GG

CURIOS// Țara în care ești obligat prin lege să fii politicos

Corina Bezer

„Aloha” este un concept legal, care a apărut din necesitatea oamenilor de a trăi în pace și de a lucra împreună, în armonie cu pământul și credințele lor spirituale.

Legea poate fi bine argumentată. Hawaii are cea mai izolată populație din lume. Aceasta se află la o distanță de 3861,6 metri de coasta Californiei și la 6436 metri de Japonia.

Insulele sunt mici, majoritatea pot fi chiar parcurse de-a întregul într-o singură zi. Totuși, nu există niciun pod care să conecteze insulele între ele; astfel, chiar și călătoriile de pe o insulă pe alta pot fi o provocare.

Prin urmare, cu o izolare atât de puternică de restul lumii, localnicii din Hawaii nu au altă cale decât să fie binevoitori și politicoși unii cu alții.

„Această lege nu poate fi impusă, pentru că este o filosofie care reprezintă un cod de comportament și un stil de viață. Totuși, toți cetățenii și oficialii de la guvernarea Hawaii sunt obligați să se comporte corespunzător acestei legi” a spus avocatul general interimar al Hawaii, Dana Viola, într-un email pentru BBC.

Explicația este simplă. „Dacă un om de afaceri sau un oficial nu se comportă conform legii Spiritului Aloha, afacerea sa ori reputația ar avea de suferit grav, ceea ce ar însemna practic o moarte socială”, a mai adăugat avocatul.

Nina Golban, reporter – stagiar