canada

Eliminirea vizelor în Canada pentru români a EȘUAT

Corina Bezer

Ministrul canadian al Comerțului Chrystia Freeland a anunțat că negocierile de vineri dintre Uniunea Europeană, Canada şi Guvernul regiunii belgiene Wallonia pe tema Acordului de parteneriat comercial au eşuat.

„În ultimele luni, am lucrat foarte intens cu reprezentanţii Comisiei Europene şi cu cei ai statelor membre. Dar mi se pare evident că Uniunea Europeană nu este capabilă acum să aibă un acord internaţional, nici măcar cu o ţară care are valori atât de europene precum Canada, nici măcar cu o ţară atât de politicoasă şi răbdătoare. Canada este dezamăgită, eu personal sunt foarte dezamăgită, am munci foarte, foarte mult. Am decis să revenim acasă. Sunt foarte tristă”, declară Chrystia Freeland.

Junker anunţă că eliminarea vizelor pentru români este o “propunere” care se va concretiza doar prin semnarea CETA, potrivit mediafax.ro.

 Menționăm că Acordul de parteneriat comercial UE-Canada continuă să fie blocat de Guvernul regiunii belgiene Wallonia din raţiuni de ordin social şi ecologic.

Autor: Alina Frunza