Protest Rusia

(FOTO/VIDEO) Peste o mie de persoane reținute în Rusia în cadrul protestelor. Soţia lui Navalnîi, arestată la Moscova

Corina Bezer

Peste 1.000 de manifestanţi au fost arestaţi până în acest moment la protestele din ţară. La Moscova,40 000 de oameni au ieșit în stradă să protesteze. 

Protest Rusia

Soţia lui Alexei Navalnîi, Iulia, a fost arestată de poliție la Moscova, unde protestatarii au început deja să se adune în piața Pușkin. Iulia Navalnîi a postat pe Instagram un selfie cu ea în duba poliţiei şi s-a scuzat pentru calitatea tehnică a fotografiei, realizate în „condiţii slabe de lumină”.

Protest Rusia

Cel puţin 15.000 de persoane au participat până acum la protestele organizate în Extremul Orient al Rusiei şi în Siberia. 

Protest Rusia

Protest Rusia

Protest RusiaProtest RusiaNavalnîi le-a cerut susţinătorilor săi să protesteze sâmbătă în întreaga ţară. El a fost arestat săptămâna trecută la punctul pentru controlul paşapoartelor de pe aeroportul Şeremetievo din Moscova, după ce a revenit de la Berlin, unde fusese spitalizat din august anul trecut din cauza otrăvirii cu agentul neurotoxic Noviciok.

Disidentul rus se află acum în arest preventiv, în aşteptarea mai multor proceduri judiciare care îl vizează. Printre altele, autorităţile ruse au comunicat că el ar putea fi considerat vinovat de încălcarea condiţiilor de eliberare condiţionată în urma unei condamnări cu suspendare din 2014.