SUA George Floyd

(GALERIE FOTO) Ultimele strigăte de ajutor ale lui George Floyd, afișate pe cer în mai multe orașe din SUA

Corina Bezer

În weekend, bannere pe care scria „Vă rog, nu pot să respir” și „Mă vor omorî” au fost văzute trase în urma unor avioane deasupra Detroit și New York. Alte trei mesaje, afișate deasupra Los Angeles, Miami și Dallas, aveau scris „Mă doare stomacul”, „Mă doare gâtul” și „Totul doare” – cuvinte auzite înr-un clip video filmat de către un martor și care a fost intens circulat pe rețelele de socializare.

SUA George Floyd

Floyd a fost declarat mort la scurt timp după arestarea sa săptămâna trecută, luni. Ofițerul de poliție Derek Chauvin a fost văzut cu genunchiul pe gâtul lui Floyd mai mult de opt minute, în ciuda apelurilor sale că „Nu pot respira”. Toți cei patru ofițeri implicați în incident au fost concediați din Departamentul de Poliție al orașului Minneapolis, iar Chauvin se confruntă acum cu acuzații de crimă cu intenție și omor prin imprudență.

SUA George Floyd

Într-un comunicat, Jammie Holmes, autorul acestei acțiuni de conștientizare, spune că proiectul său a fost inspirat de „o nevoie de unitate și înțelegerea că ceea ce s-a întâmplat lui George Floyd se petrece în toată America”.

SUA George Floyd

„Mamele noastre ne îngroapă mult prea devreme. Logodnica mea nu ar trebui să se îngrijoreze de fiecare dată când ies singur din casă. Da, port un pistol, domnule ofițer. Îl port să mă protejeze de dumneavoastră prin orice mijloc necesar. La un moment dat, vă veți da seama că nu ne puteți omorî pe toți”, a explicat Holmes.

SUA George Floyd