German Flag

Germania solicită Belgiei închiderea temporară a două reactoare nucleare, din motive de securitate

Corina Bezer

Germania, care plănuieşte să-şi închidă toate reactoarele nucleare din ţară până în 2022, avertizează în privinţa chestiunilor de securitate legate de centralele nucleare din alte state europene.

Guvernul german a solicitat deja Franţei să-şi închidă cât mai repede posibil cea mai veche centrală nucleară din ţară, din localitatea Fessenheim, de la graniţa cu Germania.

Ministrul german al Mediului, Barbara Hendricks, a cerut Belgiei miercuri să încheie activitatea de la două reactoare nucleare, Tihange 2 şi Doel 3, „până chestiunile legate de securitate sunt clarificate”.

Oficialii germani au invocat îngrijorări privind fisuri în structura reactoarelor, motiv pentru care au fost închise timp de doi ani, dar şi-au reluat activitatea în decembrie anul trecut, scrie Le Figaro.

Hendricks a declarat într-un comunicat că solicitarea de închidere a celor două reactoare nucleare „constituie un semnal puternic de alarmă, ca măsură preventivă”, iar, dacă va da curs cererii, „Belgia va demonstra că tratează cu seriozitate îngrijorările exprimate de Germania”.