guvernul romaniei

Guvernul României a decis prelungirea stării de urgență cu încă 30 de zile

17-06-2020 08:42

Această decizie intră în vigoare de miercuri, 17 iunie, dar hotărârea merge în Parlament pentru aprobare. Totodată, a fost stabilit și un nou set de măsuri atât de prevenire cât și de relaxare.

Principala noutate pe care executivul a adoptat-o astăzi în legătură cu măsurile de relaxare este legată de faptul că slujbele religioase se pot desfășura și în interiorul bisericilor.

„Aceste reluări de slujbe sau adunări religioase în interior se fac, la fel, în contextul respectării acelei distanțiări fizice. Numărul de persoane aflate în interiorul bisericilor sau sălilor de cult se va face în funcție de suprafața acestor săli, numărul de persoane va ține cont de distanțarea fizică, la fel, obligativitatea păstrării măștilor este în curs.”

Nelu Tătaru a mai amintit că rămân în vigoare și măsurile de relaxare, cum ar fi deschiderea sălilor de fitness, a creșelor, grădinițelor și afterschool-urilor.

Și în mall-uri crește gradul de relaxare, dar rămân închise cinematografele și restaurantele. De asemenea, se redeschid casele de pariuri și de jocuri de noroc.