IMAGINI VIDEO cu bombardamentele din Ucraina. Ministerul de Externe: Atacul, o „încălcare gravă”

Corina Bezer

Comandamentul militar al Ucrainei a dat publicității, sâmbătă, o înregistrare video care arată bombardamentele lansate de trupele susținute de ruși la punctul de trecere Shchastia, la nord de orașul Luhansk controlat de rebeli.

Filmarea a fost făcută la ora locală 11.30. Ministerul de Externe de la Kiev a anunțat că atacul Rusiei a vizat un convoi umanitar al comisarului ONU pentru refugiați, care se întorcea de pe teritoriul controlat de separatiști.

Atacul reprezintă o „încălcare gravă” a acordurilor de încetare a focului, a subliniat ministerul de Externe de la Kiev.

Ministerul de Externe al Ucrainei a mai spus că formațiunile armate au declanșat focuri provocatoare pe toată lungimea liniei de contact în regiunea Donbas, agravând semnificativ situația de securitate deja tensionată.

Conform sursei citate, următoarele zone ucrainene au fost bombardate din teritoriile ocupate susținute de rebeli susținute de ruși, distrugând infrastructura civilă și provocând răni civililor și armatei ucrainene: Stanytsia Luhanska, Shchastia, Pivdenne, Svitlodarsk și Bohdanivka de șase ori sau mai mult și Novotoshkivske. Zolote, Popasna, Pisky, Mariupol și Hranitne de cinci ori sau mai puțin.