În Anglia s-a aşternut tăcerea// Minut de reculegere în memoria victimelor atentatului din Manchester Arena

În Anglia s-a aşternut tăcerea// Minut de reculegere în memoria victimelor atentatului din Manchester Arena

Corina Bezer

Sute de oameni au umplut astăzi piața principală din orașul Manchester ca să aducă un omagiu victimelor atentatului de acum câteva zile. Aceștia au depus flori dar și alte obiecte însoțite de mesajul „Suntem uniți’’ și „Vă iubim’’. Și guvernul a anunțat că în toate instituțiile din centrul Londrei va fi păstrat un minut de reculegere și a îndrumat și alte organizații să facă acelați lucru. Minutul de tăcere a fost organizat în memoria celor care și-au pierdut viața, dar și a tuturor celor care au rămas marcați de această tragedie.

Amintim că, o puternică explozie s-a produs luni seara în timpul unui concert care se desfășura la Manchester Arena. În spatele acestui atac s-a aflat un terorist sinucigaș, al cărui identitate a fost confirmată de către autoritățile britanice.

Sora atacatorilui din Marea Britanie spune că Salman Abedi a provocat acest atentat drept răzbunare după aracurile Statelor Unite asupra Siriei , în care sute de copii și-au pierdut viața. Însă, încercarea femeii de a justifica actul fratelui, său a fost catalogată drept „dezgustătoare”.