incendiu de proporții mari

Incendiu de proporţii în Haifa,Israel,peste 60 de mii de israelieni evacuaţi.

Corina Bezer

Mai mult de 60 de mii de persoane evacuate din Haifa, din nordul Israelului, din cauza unei serii de incendii în mai multe cartiere din oraș.

 

Potrivit poliției,cauza  este incendiere intenționată.

 

Incendiile continuă să disturgă țara  timp de trei zile și s-au intensificat din cauza vremii uscate și vânturilor puternice.

 

"Dacă se va dovedi că incendiile sunt provocate intenționat, trebuie să fie considerate drept acte de terorism", a declarat prim-ministrul Beniamin Netaniahu.

 

 

Incendiile care au acvut loc în ultimul timp sunt în creștere.

 

Ministrul de siguranță Gilad Erdan  a declarat:

" Cei care încearcă sa ne ardă țara va fi pedepsit foarte aspru,pînă la moment au fost găsite cîteva persoane care au provocat incendiul."

 

Intervenția pentru a opri focul continuă 24 din 24,însă cel mai critic element în operațiune sunt avioanele care sting focul ,insuficiența lor provoacă obstacole.

 

Au fost trimise deja 10 avione din Turcia,Grecia,Italia,Rusia  și Cipru,pentru a ușura procesul de stingere a focului .

 

Situația meteorologică este critică ,din cauza timpului uscat și vîntului puternic.

 

Ministrul a mai declarat:"Trebuie să acționăm  pînă cînd ne vom asigura că nici un cetățean nu este în pericol.Cer tuturor persoanelor care încă nu au părăsit locuințele să o facă imediat,promit că cei care ai nevoie vor fi cazați în hotele,locuințele lor înă vor fi supravegheate de către poliția locală,pentru a evita acte de vandalism sau jafuri."

 

Șeful Poliției  Roni Alsheich a declarat  că :majoritatea incendiilor,dar nu toate sunt incendii intenționate,  incendiile în curs sunt considerate frauduloase și a avansat suspiciunea că în spate poate exista un atac organizatde caracterul naționalist.

 

 

 

Furnic Victoria