profesorul care preda informatica pe tabla

Informatică predată pe tablă

Zina Darii

Atunci când a devenit profesor de informatică, Richard Appiah Akoto nu și-a imaginat că va fi atât de complicat să-și facă jobul. Acum, structura calculatorului, dar și sistemul de operare al acestuia, sunt învățate de copii doar de pe tablă.

„De multe ori, să învăţ copiii devine o provocare. În momentul în care desenezi, te aştepţi ca elevii să facă acelaşi lucru, dar când mergi să inspectezi ce au desenat îţi dai seama că au făcut ceva diferit şi asta pentru că nu cunosc caracteristicile unui calculator. Trăim într-o eră a computerelor şi vreau ca elevii mei să aibă toate abilităţile necesare ca şi elevii din mediul urban”, a spus profesorul de informatică, Richard Appiah Akoto.

Scopul profesorului e de a-și pregăti elevii pentru studiile ulterioare, iar în zilele noastre, cei care nu cunosc tehnologiile avansate, au puţine şanse să facă studii superioare. 
După ce povestea profesorului a devenit virală pe internet, cei de la Microsoft, aflând de gestul africanului, i-au oferit un computer pe care să-l poată folosi în timpul orelor.