Cutremur

Italia înspăimântată! Cutremur cu magnitudine de 6,5 pe scara Richter.

Corina Bezer

Ieri,  la 07:40,  locuitorii din centrul Italiei au fost treziți de o zguduitură puternică, cutremurul continuând circa 20 de secunde intense. Au urmat apoi mai multe replici. Cetățenii afirmă că au simțit mai tare cutemurul de ieri, decât cel care a avut loc pe 29 august, care a doborât localitatea Amatrice cu peste 300 de victime. Cutremurul este definit ca cel mai puternic din ultimii 36 de ani. S-au înregistrat diverse distrugeri importante, însă nu au fost victime.

Reprezentanții Protecției civile, pompierii și voluntarii sunt implicați activ pentru a ajuta persoanele care au rămas blocate sub ruinile edificiilor prăbușite, venind cu un apel pentru toți locuitorii să fie cât mai prudenți.

Martorii susțin ca mai multe clădiri din centrele istorice s-au prăbușit peste persoanele aflate înăuntru. O catedrală s-a prăbușit în timpul slujbei cu circa 40 de persoane aflate în incinta bisericii.

Metroul din Roma a fost închis pentru a preveni orice pericol, fiind controlat dacă infrastructura nu a fost afectată, astfel provocând dificultăți de deplasare prin oraș.

Cutremurul a fost simțit și în țările vecine, precum Croația, Slovenia și Austria.

Autor: Furnic Victoria