Joe Biden l-a numit „măcelar” pe Vladimir Putin

Victoria Muntean

Președintele american, Joe Biden, a vizitat sâmbăta refugiații ucraineni din Varșovia. Fiind întrebat despre ce crede despre Vladimir Putin, având în vedere criza refugiaților și situația din Ucraina, Joe Biden a răspuns că Putin este un „măcelar”.

Întrebat despre „ceea ce crede despre Vladimir Putin, având în vedere ce le face acestor oameni”, Biden a răspuns cu o singură propoziţie: „Este un măcelar”, în timp ce întrevederea era transmisă în direct de mai multe canale de televiziune de pe Stadionul naţional din Varşovia.

Preşedintele polonez Andrzej Duda l-a primit sâmbătă pe omologul său american Joe Biden la palatul prezidenţial din Varşovia, pentru convorbiri consacrate invaziei ruse din Ucraina, notează dpa.

Din delegaţia preşedintelui american fac parte de asemenea secretarul de stat Antony Blinken şi cel al apărării Lloyd Austin. Delegaţia poloneză îi include şi pe miniştrii de externe Zbigniew Rau şi apărării Mariusz Blaszczak.

Joe Biden a participat înainte la o ceremonie de primire, la care a fost salutat de o fanfară militară care a intonat imnurile american şi polonez.