Klaus Iohannis a vorbit la telefon cu Volodimir Zelenski și l-a asigurat de întreg sprijinul României

Victoria Muntean

Volodimir Zelenski a discutat telefonic cu președintele Klaus Iohannis și cu președinta Slovaciei, Zuzana Caputova și a mulțumit celor doi lideri pentru sprijinul oferit poporului ucrainean după invazia rușilor. Klaus Iohannis l-a asigurat pe președintele ucrainean de tot sprijinul României.

Printre temele de discuție între lideri s-au numărat și războiul cu Rusia, dar și procesul de integrare europeană a Ucrainei.

Continuăm discuțiile cu partenerii internaționali. I-am informat pe președinta Zuzana Caputova și pe președintele Klaus Iohannis legat de contracararea agresiunii ruse, crimele de război ruse, mai ales asupra civililor și le-am mulțumit pentru sprijinul acordat poporului ucrainean. Am discutat și de drumul nostru spre Uniunea Europeană”, a scris președintele Zelenski pe Twitter.

Totodată, a transmis și președintele Klaus Iohannis:„Tocmai am avut o conversație telefonică cu președintele Zelenski. L-am asigurat de întreg sprijinul României pentru Ucraina și la nivel bilateral și în interiorul UE. Centrul umanitar din Suceava a început deja să trimită primele ajutoare. Vom avea grijă de toți cetățenii ucraineni care ajung în România”.