De Ultimă Oră

Speranță pentru Ucraina! Congresul SUA a aprobat ajutorul militar de 61 de miliarde pentru Ucraina

Pachetul de ajutor militar pentru Ucraina în războiul său de apărare cu Rusia, de aproximativ 61 de miliarde de dolari, a fost aprobat, sâmbătă seară, d…

Actualizat acum 15 ore

Liderii UE, șocați după ultima convorbire cu Zelenski. „Ar putea să nu mai fie în viață în următoarele 48 de ore”

Corina Bezer

Liderii europeni au rămas șocați după ultima convorbire video cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, care li s-a adresat ca și cum și-ar fi luat adio de la ei, a declarat vineri premierul bulgar Kiril Petkov.

„A fost o discuție foarte emoționantă. Președintele Zelenski, care era într-un buncăr, a apărut și ne-a spus: Nu știu dacă o să vă mai văd vreodată, pentru că sunt pe lista de ținte (a Rusiei)”, a declarat Kiril Petkov într-o discuție cu jurnaliștii pe marginea summitului extraordinar UE.

„Te cutremuri, pentru că omul ăsta, care cere ajutor și sprijin, ar putea să nu mai fie în viață în următoarele 48 de ore. Ne-a zguduit pe toți, pentru că una e să vezi victime ca statistici la televizor și alta e să te uiți în ochii cuiva pentru care supraviețuirea e o chestiune de ore”, a mai afirmat Petkov.

El a continuat spunând că niciun stat membru UE nu a fost cu adevărat pregătit pentru invazia masivă a Rusiei în Ucraina.

„Niciun lider european nu se aștepta la un atac atât de masiv. Se așteptau ca tancurile rusești să intre în provinciile Donețk și Lugansk, dar nimeni nu se aștepta la un atac atât de masiv, cu atît de multe victime. O treime din armata ucraineană a fost distrusă deja”, a mai spus premierul bulgar.

El spune că trupele ruse trimise în Ucraina nu știau despre operațiune și credeau că este vorba de un exercițiu.

„Tineri din ambele tabere mor din cauza unui lider care stă la o masă lungă și ia decizii. Aceste sanțiuni nu-l vor afecta pe Putin, dar nu putem sta cu mâinile-n sân”, a mai adăugat Petkov.