De Ultimă Oră

Speranță pentru Ucraina! Congresul SUA a aprobat ajutorul militar de 61 de miliarde pentru Ucraina

Pachetul de ajutor militar pentru Ucraina în războiul său de apărare cu Rusia, de aproximativ 61 de miliarde de dolari, a fost aprobat, sâmbătă seară, d…

Actualizat acum 13 ore

Marea Britanie a luat decizia să trimită mai multe arme pentru Armata Ucrainei

Victoria Muntean

Marea Britanie a anunţat miercuri că va trimite Ucrainei mai multe arme pentru a se apăra în faţa Rusiei. De asemenea, guvernul britanic a cerut organismului audiovizual de reglementare să ia măsuri împotriva postului rus de ştiri Russia Today.

”În lumina comportamentului tot mai ameninţător al Rusiei şi în linie cu sprijinul nostru anterior, Regatul Unit va oferi în scurt timp un pachet suplimentar de sprijin (militar) pentru Ucraina”, a declarat premierul Boris Johnson la sesiunea de întrebări şi răspunsuri din parlamentul de la Londra.

Marea Britanie a furnizat deja Ucrainei circa 2.000 de rachete antitanc NLAW şi a trimis specialişti care să îi instruiască pe militarii ucraineni să le folosească.

‘Ceea de dorim să vedem este o dezescaladare din partea lui Vladimir Putin”, a indicat Johnson, după ce, în urma recunoaşterii de către Rusia a independenţei provinciilor separatiste din estul Ucrainei, guvernul de la Londra a anunţat marţi sancţiuni împotriva a cinci bănci ruseşti (Rossiya, IS Bank, General Bank, Promsvyazbank şi Banca Mării Negre) şi a trei oligarhi consideraţi a fi în cercul apropiat preşedintelui Putin, respectiv Ghenadi Timcenko, Boris Rotenberg şi Igor Rotenberg.

Boris Johnson a susţinut în mod eronat în faţa legislativului că şi Roman Abramovici, patronul clubului de fotbal Chelsea Londra, este vizat de sancţiuni. După ce mai mulţi parlamentari i-au atras atenţia asupra erorii, el a rectificat apoi printr-o declaraţie transmisă în scris.