Vladimir Zelenski

Mii de persoane pretind la funcția de secretar a lui Zelenski

Alexandrina Godiac

„Mai mult de 3 mii de CV-uri au parvenit pe adresa de e-mail a departamentului Resurse umane al lui Vladimir Zelenski – de la oamenii obișnuiți care doresc să participe la concurs și sunt încrezuți în abilitățile lor de comunicare”, a declarat serviciul de presă al lui Zelenski.  

Echipa lui Zelenski nu menționează numele pretendenților, însă a spus că printre aceștia sunt atât cetățeni obișnuiți, cât și „personalități bine-cunoscute în societatea ucraineană”. Sunt trimise CV-uri din partea jurnaliștilor profesioniști, PR managerilor, prezentatorilor de televiziune, bloggerilor, studenților de la facultățile de profil și actorilor.

Există o serie de cerințe înaintate pretendenților. Ei trebuie să cunoască cel puțin trei limbi (ucraineana, rusa și engleza), să aibă experiență în jurnalism sau în activitatea publică, să fie apți și pregătiți să lucreze „non-stop”.

„În plus, speakerul trebuie să posede abilități de comunicare, să aibă o reacție promptă, să se adapteze ușor muncii dinamice, să fie creativ și să aibă un simț al umorului”, se arată în mesaj.

Pe 30 aprilie, Zelenski a anunțat un concurs deschis pe Internet pentru ocuparea funcției de secretar de presă al președintelui.

Autor: Chisiliov Oleg