Serghei Lavrov

Moscova expulzează 150 de diplomați occidentali

Corina Bezer

Decizia a fost anunțată de ministrul de Externe, Serghei Lavrov. Acesta este răspunsul dur al Moscovei la valul de expulzări anunţate de Occident, ca urmare a otrăvirii unui fost spion rus şi a fiicei lui, în Marea Britanie.

Între timp, o prima veste bună în cazul Skripal vine din partea medicilor: Iulia Skripal, fiica spionului rus otrăvit cu neurotoxină, este conştientă şi vorbeşte, la aproape o lună de la incident, spun surse citate de BBC.

Cu toate acestea, Rusia nu doar că susţine că e nevinovată, dar merge şi mai departe şi le cere britanicilor să-i ajute să afle cine e de vină.

Mai exact, Moscova a deschis propria anchetă în cazul Skripal. Asta pentru că fiica spionului încă e cetăţean rus. Poliţia rusă vrea ca britanicii să îi pună la dispoziţie probele din dosar.

Cea mai nouă dezvăluire venită de la anchetatorii britanici e că cea mai mare concentraţie din neurotoxina folosită în atac a fost găsită pe uşa locuinţei fostului spion rus.

Precizăm că, Londra a acuzat Rusia că este vinovată de această otrăvire, ceea ce Moscova neagă cu vehemență în continuare. Cazul a provocat o criză diplomatică Est-Vest fără precedent de la Războiul Rece.