NATO

NATO este preocupată de concentrarea de capacități militare ruse în Siria

Corina Bezer

„Ne preocupă concentrarea semnificativă de forțe ruse în Siria, de la trupe terestre, forțe navale în estul Mării Mediterane și până la aviația militară, care efectuează raiduri aeriene”, a declarat Stoltenberg într-o conferință de presă în Kuweit.

Franța a declarat că are informații despre noi atacuri în zone deținute de rebeli moderați și a cerut imediat o întâlnire a grupului de lucru pentru Siria pentru a aborda presupusele încălcări ale armistițiului intrat în vigoare în noaptea de vineri spre sâmbătă.

„Am văzut unele evoluții încurajatoare privind (acordul de) încetare a focului, care este respectat în mare parte, dar, în același timp, ne parvin unele informații despre încălcări ale încetării focului. Acest acord și aplicarea sa integrală reprezintă cea mai bună bază posibilă pentru reînnoirea eforturilor de găsire a unei soluții pașnice negociate la criza siriană”, a afirmat la rândul său Stoltenberg.

Președintele sirian Bashar al-Assad și Rusia, marele său aliat, au declarat că vor continua luptele împotriva forțelor militante. Rebelii se tem că această poziție ar putea fi folosită pentru a justifica atacurile împotriva lor.