tânără adolescentă

O tânără adolescentă nominalizată la Premiul Nobel

Victoria Muntean

Greta Thunberg este suedeza care a reușit să motiveze mii de studenți să lupte pentru salvarea planetei prin discursurile sale despre încălzirea globală au impresionat oameni din diferite colțuri ale lumii. 

„Mă numesc Greta Thunberg, am 15 ani şi sunt din Suedia. Vă vorbesc în numele (mişcării, n.r.) Climate Justice Now! Mulţi oameni cred că Suedia este o ţară mică şi acţiunile ei nu contează, dar eu am învăţat că nu eşti niciodată prea mic ca să schimbi lucurile şi dacă câţiva copii pot ajunge pe prima pagină a ziarelor doar pentru că nu au mers la şcoală, imaginaţi-vă ce am putea face împreună dacă ne-am dori cu adevărat. Dar pentru a face asta trebuie să vorbim sincer, indiferent cât de inconfortabil ar fi.'' a spus tânăra activistă.

''Nu am venit aici pentru a-i implora pe liderii noştri să le pese. Ne-aţi ignorat în trecut şi o veţi face din nou. Aţi rămas fără scuze şi noi am rămas fără timp. Am venit aici pentru a vă spune că a venit vremea schimbării, fie că vă place sau nu. Puterea adevărată aparţine oamenilor. Vă mulţumesc!” a mai menționat tânăra.

Astfel, aceste discursuri menționate în presa internațională, fenomenul pornit de ea a luat amploare. Din ce în ce mai mulți tineri au ieșit în stadă pentru a protesta și pentru a atrage atenția guvernelor asupra problemelor de mediu. 

Discursul îl puteți vedea, aici!