De Ultimă Oră

ULTIMA ORĂ! Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială din 2024

Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială din 2024. Anunțul a fost făcut în cadrul unei declarații pe care a postat-o pe rețeaua X.  În schimb, un al…

Actualizat acum 10 ore

revolutie armenia

Opoziția din Armenia anunță despre o revoluție

Corina Bezer

„Aici și acum declar despre începutul unei „revoluții de catifea”. Astăzi va avea loc cea mai mare manifestație din istoria Armeniei”, a anunțat Nikol Pașinian, în timpul protestului din centrul Erevanului. „În orașele Ghiumri, Idjevan, Vanadzor, Kapan și Metsamor protestatarii blochează străzile și traseele naționale. Oamenii refuză să meargă la muncă, au intrat în grevă”, a mai spus liderul opoziției armene, care a îndemnat oamenii să protesteze în mod pașnic.

Între timp, în legislativul de la Erevan se desfășoară o ședință spcială, în cadrul căreia deputații armeni vor decide numirea în funcția de premier a fostului președinte al țării, Serj Sargsian. Inițiativa a fost contestată de partidele din opoziție, care au organizat manifestații de amploare.

De dimineață, protestatarii au încercat să blocheze accesul spre clădirea Parlamentului din Erevan. Manifestații de protest au avut loc și în alte orașe din Armenia. În unele locuri s-au produs ciocniri violente cu forțele de ordine. Potrivit presei locale, 46 de oameni au solicitat îngrijiri medicale. Totodată, autoritățile au anunțat despre reținerea a aproximativ 30 de protestatari și a avertizat manifestanții că ar putea aplica forța în cazul escaladării conflictelor.