Organizaţia Salvaţi Copiii: Şase milioane de copii, în pericol iminent în Ucraina

Victoria Muntean

Atacurile asupra spitalelor și școlilor din Ucraina pun în pericol iminent aproximativ șase milioane de copii, a avertizat luni organizația umanitară Salvați Copiii.

Aproximativ unul din cinci copii ucraineni a fost nevoit să-şi părăsească ţara natală pentru a se refugia din calea războiului, iar cei care au rămas în zonele de conflict se confruntă cu lipsa alimentelor, a apei potabile şi a asistenţei medicale pe fundalul temerilor constante pentru propriile vieţi.

Totodată, 489 de şcoli şi 43 de spitale din Ucraina au fost avariate sau distruse până în prezent, a precizat organizaţia.

”Şcolile ar trebui să fie un loc sigur pentru copii, nu un loc de frică, răni şi moarte’‘, a spus Pete Walsh, director regional în cadrul Salvaţi Copiii Ucraina.

Cel puțin 59 de copii au fost deja uciși în această țară, potrivit Organizației Națiunilor Unite (ONU), relatările din presă sugerând că numărul lor real ar putea fi de ordinul sutelor.

”Regulile războiului sunt foarte clare. Copiii nu sunt o ţintă şi nici spitalele sau şcolile. Trebuie să protejăm copiii din Ucraina cu orice preţ. Câţi oameni trebuie să mai moară înainte ca acest război să se termine?’‘, a mai spus el.