etro Poroşenko şi Vladimir Zelenski s-au întâlnit la prima dezbatere electorală

Petro Poroşenko şi Vladimir Zelenski s-au întâlnit la prima dezbatere electorală cu câteva zile dinaintea turului doi

Victoria Muntean

Cei doi candidaţi au venit însoţiţi de un grup de susţinători. În timp ce Zelenski şi-a adus colegii de scenă şi de proiecte televizate, alături de Poroşenko au putut fi observaţi militari, care au luptat în estul Ucrainei. Actualul preşedinte şi-a criticat oponentul pentru refuzul de a participa la dezbaterile anterioare. În replică, umoristul i-a adresat mai multe întrebări tendențioase, pe care le-ar fi primit de la internauţi.

Petro Poroșenko a repetat că Volodimir Zelenski nu ar avea destulă competență pentru a fi un președinte capabil să apere Ucraina de agresiunea Rusiei și l-a acuzat, din nou, de faptul că nu este un candidat independent, ci reprezentantul unor oligarhi certați cu legea – „o coloană a 5-a a Rusiei”.

Așadar, Vladimir Zelenski l-a acuzat pe Poroșenko de faptul că el însuși este un oligarh, care ar putea să compară în fața justiției. Zelenski a spus că el este rezultatul greșelilor guvernării lui Poroșenko, al dezamăgirii celor care au făcut Revoluția „EuroMaidan”, din 2014.Răspunzând la una din întrebările lui Poroșenko, Zelenski spus că Ucraina a ales calea europeană și a plătit un preț enorm pentru aceasta, iar el va apăra alegerea ucrainenilor.

Cei doi candidaţi au adus un omagiu victimelor războiului din Donbas. Zelenski a ales să îngenuncheze în faţa mulţimii, iar Poroşenko – în faţa drapelului Ucrainei.