Președintele Emmanuel Macron nu are planuri „stabilite” de a vizita Ucraina, dar o va face „la momentul potrivit”

Victoria Muntean

Președintele francez Emmanuel Macron nu are planuri ferme de a face o vizită de război în Ucraina, a transmis luni Palatul Elysee.

Președintele a spus că va vizita Ucraina la momentul potrivit. Sunt studiate mai multe opțiuni, nimic nu este stabilit în acest stadiu”, a declarat Elysee.

Spre deosebire de mai mulți lideri europeni, Macron nu a vizitat Ucraina de când a început invazia rusă, la 24 februarie. Președintele francez, care prezidează în prezent Consiliul Uniunii Europene, a declarat în repetate rânduri că se va deplasa în Ucraina atunci când va fi „util”.

Macron a vizitat Kievul la 8 februarie, în cadrul eforturilor de reducere a tensiunilor din jurul Ucrainei.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a întors sâmbătă la Kiev pentru a se întâlni cu Zelensky și a discuta despre progresele Ucrainei în ceea ce privește aderarea la UE.

După cum știți, Comisia pregătește în prezent recomandările așa-numitului aviz pentru statele membre ale UE”, a declarat ea la Kiev. „Am lucrat zi și noapte la această evaluare și îți promit în aprilie, dragă Volodimir, că vom lucra neobosit la ea. Așadar, discuțiile de astăzi ne vor permite să finalizăm evaluarea noastră până la sfârșitul săptămânii viitoare.”