Nadia Savcenko

Primele declarații ale Nadiei Savcenko: „Sunt gata să mor pentur Ucraina în orice moment”

Corina Bezer

„Multumesc mamei mele că m-a așteptat, surorii mele că a luptat pentru mine, oamenilor din ucraina și întregii lumi. Multumesc tuturor care au rămas în viață și celor care au murit pentru Ucraina noastră. Îmi pare rău că sunt încă în viață, însă sunt gata să mor pentru Ucriana în orice moment.(…) Nu-mi doresc ca oamenii să-și dorească război, vreau ca ei să-și doreacă pace, însă din nefericire pacea vine după un război. Vreau să-i salut pe ruși și să le spun că nu au de ce să se teme, trebuie doar să se ridice din genunchi, dar am înțeles că nu e cea mai ușoară țară în care pot să faci asta”, a declarat Nadia în fața jurnaliștilor.

„Sunt gata să mă sacrific din nou pe câmpul de luptă pentru Ucraina”, a mai adăugat Savcenko, precizând: „Voi face tot posibilul ca fiecare copil care nu se bucură în prezent de libertate să fie liber. Eroii Ucrainei nu trebuie să moară.(…) Vom trăi și vor fi eroi în forțele armate ale Ucrainei. Vom trăi în Ucraina așa cum trebuie să trăiască un om demn”, a mai spus Nadia.

De asemenea, ea le-a mulțumit tuturor ucrainenilor care au luptat pentru eliberarea ei. „Dacă oamenii nu ar fi vorbit, politicienii ar fi tăcut. Prin urmare, un mare „mulțumesc’ tuturor”, a mai adăugat pilotul militar.
Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a decorat-o pe femeia-pilot cu ordinul „Steaua de Aur” și i-a conferit titlul de Erou al Ucrainei.

„Nadia a devenit un simbol de mândrie și de invincibilitate”, a declarat Poroșenko.