Prințul Charles, Marea Britanie

Prințul Charles, moștenitorul coroanei britanice, a fost diagnosticat pozitiv cu COVID-19

25-03-2020 11:06

Prințul Charles, în vârstă de 71 de ani, a fost testat pozitiv la COVID-19, a anunțat un purtător de cuvânt al Casei de Clarence.

În vârsta de 71 de ani, Prințul Charles are simptome ușoare, dar manifestă o stare bună de sănătate și a lucrat de acasă în ultimele zile.

Soția lui a fost, de asemenea, testată, dar rezultatul său a fost unul negativ. Cei doi s-au izolat la una din reședințele regale din Scoția. Regina Elisabeta a II-a nu mai este prezentă de zile bune la Londra, după ce s-a retras la Palatul Windsor pentru a fi ferită de pericol virusului.

„Testele au fost făcute în Aberdeenshire, îndeplinind criteriile de testare. Deocamdată e greu de spus de unde s-ar fi putut infecta prințul, având în vedere numărul mare de activități oficiale pe care le-a îndeplinit în ultimele săptămâni”, se precizează în comunicat.

Nu este cunoscut, până în prezent, dacă prințul Charles a intrat în contact cu mama sa în ultimele 14 zile. Nu a fost stabilit nici felul în care Prințul Charles a contractat infecția, dar este știut faptul că a avut mai multe evenimente publice în ultima perioadă.