De Ultimă Oră

(VIDEO) Tensiuni în Orientul Mijlociu. Peste 300 de drone au fost lansate de Iran noaptea trecută asupra Israelului. Reacția comunității internaționale

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete, a anunțat armata israeliană, precizând că 99% dintre ele au fost interceptate și au existat d…

Actualizat acum 12 ore

Vladimir Putin

Putin dispune simplificarea procedurii de acordare a cetățeniei ruse transnistrenilor

Corina Bezer

Anunțul a fost făcut de către președintele Comitetului pentru relații externe al Consiliului Federației, Constantin Kasoceov, la o întrevedere cu responsabili din administrația transnistreană, transmite IPN cu referire la publicația Adunării Federale a Rusiei.

Senatorul rus a precizat că se lucrează asupra acestei chestiuni şi şi-a exprimat încrederea că în curând se va înainta pe acest subiect. La rândul lor, liderii transnistreni au spus că, în pofida propunerilor UE de dezvoltare economică a regiunii, în special din partea Germaniei, vectorul dezvoltării Transnistriei va rămâne îndreptat pentru totdeauna spre Federația Rusă.

La întrevedere s-a menționat că în Transnistria locuiesc 213 mii de cetățeni ai Federației Ruse, totalul populației regiunii depășind jumătate de milion de oameni.