De Ultimă Oră

(VIDEO) Tensiuni în Orientul Mijlociu. Peste 300 de drone au fost lansate de Iran noaptea trecută asupra Israelului. Reacția comunității internaționale

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete, a anunțat armata israeliană, precizând că 99% dintre ele au fost interceptate și au existat d…

Actualizat acum 57 de minute

Putin va recunoaște regiunile separatiste Donețk și Lugansk ca state independente

Corina Bezer

Consiliul de securitate de la Kremlin a votat luni pentru recunoașterea independenței republicilor separatiste din Donbas, iar președintele Vladimir Putin este așteptat să ia o decizie în acest sens. Ucraina a cerut o reuniune „imediată” a Consiliului de Securitate al ONU.

În teren, tensiunea continuă să crească, Rusia acuzând „acte de sabotaj” pe teritoriul său din partea Ucrainei, în vreme ce Kievul respinge aceste acuzații ca fiind „fake news”.

Potrivit unui comunicat al Kremlinului, președintele Rusiei le-a comunicat liderilor de la Paris și Berlin că urmează să semneze un decret privind recunoașterea unor regiuni din Donețk și Lugansk ca state independente.

Guvernul de la Berlin a condamnat, luni seară, după conversaţia cancelarului Olaf Scholz cu preşedintele Vladimir Putin, intenţia Rusiei de a recunoaşte independenţa regiunilor separatiste ucrainene Doneţk şi Lugansk.