De Ultimă Oră

(VIDEO) Tensiuni în Orientul Mijlociu. Peste 300 de drone au fost lansate de Iran noaptea trecută asupra Israelului. Reacția comunității internaționale

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete, a anunțat armata israeliană, precizând că 99% dintre ele au fost interceptate și au existat d…

Actualizat acum 50 de minute

Războiul din Ucraina continuă! O coloană de vehicule militare ruseşti merge spre Kiev

Victoria Muntean

Imagini suprinse de satelit arată o coloană formată din câteva sute de vehicule militare ruseşti care se întinde pe o lungime de 64 de kilometri şi care avansează în direcţia Kiev. La cinci zile de la începerea invaziei, Rusia continuă bombardamentele asupra principalelor orașe ucrainene, Kiev și Harkov.

A fost lovită și o localitate aflată în apropierea capitalei, unde o rachetă a distrus un bloc de locuințe. Bombardamentele rușilor au continuat și în timpul discuțiilor de pace, care au avut loc între o delegație rusă și una ucraineană, din care a făcut parte și ministrul Apărării din Ucraina, în Belarus.

La Harkov, forţele ruseşti au aruncat în aer substaţii, a declarat primarul oraşului Ihor Terekhov, citat de agenţia de presă Ukrinform. Se pare că aceste atacuri au cauzat probleme în alimentarea cu energie electrică şi apă.

În acelaşi timp, trupele ruse au înaintat spre capitală. „Situaţia rămâne tensionată”, a scris pe Facebook statul major al armatei ucrainene. Serviciul de informaţii ucrainean a anunţat începerea unui atac asupra oraşului Herson din sudul Ucrainei.