Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, infectată cu COVID-19

Corina Bezer

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost testată pozitiv pentru COVID-19, a anunţat duminică Palatul Buckingham. Potrivit unui comunicat, regina prezintă simptome ușoare, asemănătoare unei răceli. 

„Regina a fost astăzi testată pozitiv cu COVID. Majestatea Sa se confruntă cu simptome uşoare asemănătoare unei răceli, dar se aşteaptă să continue sarcinile uşoare la Windsor în cursul săptămânii viitoare. Suverana va continua să primească îngrijiri medicale şi va urma recomandările corespunzătoare”, a indicat Palatul Buckingham.

Starea de sănătate a suveranei de 95 de ani, cel mai longeviv monarh în viaţă din lume, cu 70 de ani de domnie, s-a aflat în centrul atenţiei după ce a petrecut o noapte în spital în octombrie anul trecut din cauza unei probleme de sănătate care nu a fost specificată, fiind ulterior sfătuită de medicii săi să se odihnească.

Camilla, soţia prinţului Charles, moştenitorul tronului Marii Britanii, a fost testată pozitiv cu noul coronavirus săptămâna aceasta şi s-a plasat în autoizolare, a anunţat luni biroul de presă de la Clarence House, reşedinţa oficială a prinţului Charles.