Roman Abramovici a anunțat că renunță la conducerea clubului de fotbal Chelsea

Victoria Muntean

Miliardarul rus Roman Abramovici a predat „administrarea” clubului de fotbal Chelsea Londra, actuala deținătoare a Ligii Campionilor UEFA, administratorilor fundației sale caritabile.

„Pe parcursul celor aproape 20 de ani de când dețin Chelsea FC, mi-am asumat întotdeauna rolul de conducător al clubului, a cărui sarcină este să ne asigurăm că avem cât mai mult succes astăzi, precum și să construim pentru viitor, jucând, de asemenea, un rol pozitiv în comunitățile noastre. Am luat întotdeauna decizii având în vedere interesul clubului. Eu rămân dedicat acestor valori”, a transmis Abramovici printr-o declarație de presă.

Am luat mereu decizii pentru interesul clubului și păstrez aceste valori. De aceea, astăzi, acord controlul asupra clubului persoanelor de încredere din Fundația caritabilă Chelsea. Cred că Fundația este, în aceste momente, în cea mai bună poziție pentru a avea grijă de club, jucători, staff și fani”, se arată într-un comunicat semnat de Roman Abramovic, postat pe site-ul oficial al clubului.