De Ultimă Oră

(VIDEO) Tensiuni în Orientul Mijlociu. Peste 300 de drone au fost lansate de Iran noaptea trecută asupra Israelului. Reacția comunității internaționale

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete, a anunțat armata israeliană, precizând că 99% dintre ele au fost interceptate și au existat d…

Actualizat acum o oră

România a ridicat în aer avioanele F-16 şi Mig-21, după ce au fost detectate activităţi aeriene deasupra Mării Negre

Corina Bezer

România a ridicat în aer avioanele F-16 şi MiG-21, după ce au fost detectate „activităţi aeriene deasupra Mării Negre”, în afara spaţiului aerian naţional, informează Forţele Aeriene Române. Misiunile de poliţie aeriană au fost realizate de aviaţia română în perioada 17-19 februarie.

„În perioada 17-19 februarie aeronave de tip F-16 Fighting Falcon şi MiG-21 LanceR din cadrul Forțelor Aeriene Române au executat 2 misiuni reale de poliție aeriană în spațiul aerian naţional”.

Dirijarea, controlul şi coordonarea misiunii au fost gestionate de către controlorii de trafic aerian din cadrul Centrului de Operaţii Aeriene.

Astfel, Centrul NATO de operaţiuni aeriene combinate (CAOC) Torrejón a ordonat decolarea avioanelor aflate în serviciul de luptă Poliție Aeriană în România sub comandă NATO.

Decizia comandamentului NATO a fost luată în urma „detectării unor activități aeriene deasupra Mării Negre, în afara spațiului aerian național”.

„Aeronavele militare românești au executat patrulare aeriană după care au revenit la aerodromul de bază pentru refacerea capacităţii de zbor”, informează Forţele Aeriene Române.