De Ultimă Oră

ULTIMA ORĂ! Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială din 2024

Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială din 2024. Anunțul a fost făcut în cadrul unei declarații pe care a postat-o pe rețeaua X.  În schimb, un al…

Actualizat acum 11 ore

România a ridicat în aer avioanele F-16 şi Mig-21, după ce au fost detectate activităţi aeriene deasupra Mării Negre

Corina Bezer

România a ridicat în aer avioanele F-16 şi MiG-21, după ce au fost detectate „activităţi aeriene deasupra Mării Negre”, în afara spaţiului aerian naţional, informează Forţele Aeriene Române. Misiunile de poliţie aeriană au fost realizate de aviaţia română în perioada 17-19 februarie.

„În perioada 17-19 februarie aeronave de tip F-16 Fighting Falcon şi MiG-21 LanceR din cadrul Forțelor Aeriene Române au executat 2 misiuni reale de poliție aeriană în spațiul aerian naţional”.

Dirijarea, controlul şi coordonarea misiunii au fost gestionate de către controlorii de trafic aerian din cadrul Centrului de Operaţii Aeriene.

Astfel, Centrul NATO de operaţiuni aeriene combinate (CAOC) Torrejón a ordonat decolarea avioanelor aflate în serviciul de luptă Poliție Aeriană în România sub comandă NATO.

Decizia comandamentului NATO a fost luată în urma „detectării unor activități aeriene deasupra Mării Negre, în afara spațiului aerian național”.

„Aeronavele militare românești au executat patrulare aeriană după care au revenit la aerodromul de bază pentru refacerea capacităţii de zbor”, informează Forţele Aeriene Române.