Rusia acuză SUA și Germania de amestec în treburile ei interne

Rusia acuză SUA și Germania de participarea în treburile ei interne

Victoria Muntean

Ambasada americană și mass-media germană, a arătat Zaharova, au făcut apel la cetățenii Rusiei să ia parte la acțiunea neautorizată desfășurată în 3 august, organizată în sprijinul candidaților independenți pentru Duma orașului Moscova, cărora Comisia Electorală a capitalei ruse a refuzat să le primească cererile de înregistrare, din cauza semnăturilor strânse ilegal.

Astfel, mass-media germană a publicat un material în limba rusă în care se făcea apel la cetățeni să iasă în stradă și să participe la acțiune. Totodată, Ambasada SUA la Moscova a publicat traseul acțiunii neautorizate, planificat "minut cu minut"; de reținut că doar în finalul anunțului se cerea evitarea intinerariului.

Mai mult decât atât, după cum a remarcat Zaharova, secretarul de presă al misiunii diplomatice americane a comentat public bilanțul mitingului neautorizat. Purtătorul de cuvânt al MAE al Rusiei a adăugat că Moscova va trimite SUA și Germaniei un mesaj oficial. După cum au arătat militanții pentru apărarea drepturilor omului, la acțiunea din 3 august au fost reținute peste o mie de persoane