Incendiu club de noapte din SUA

Tragedie similară cu cea din Colectiv// Incendiu într-un club de noapte din California. Cel puțin 33 de morți

Corina Bezer

Poliţia din Comitatul Alameda a anunţat că echipajele de salvare au recuperat până în acest moment 33 de cadavre din clădirea distrusă complet în urma incendiului. Ray Kelly, un oficial al poliţiei, a afirmat că în clădire se aflau între 50 şi 100 de persoane, însă multe dintre persoanele iniţial considerate dispărute au fost găsite şi sunt tefere, scrie MEDIAFAX.

De asemenea, Kelly a precizat că aproximativ 30% din clădire a fost cercetată până în acest moment.

O imagine oferită de Google Maps arată sala de concerte înainte de a fi izbucnit incendiul.

În jur de 40 de persoane s-au strâns, sâmbătă, la capela din Oakland, pentru a se ruga după tragedia de la periferia oraşului San Francisco. Organizatorii au aprins şi lumânări, spunând că flăcările aduc doar durere şi distrugere, însă, acum, acestea vor fi ”simbol al bunătăţii şi păcii”.

Incendiul a izbucnit în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă (sâmbătă la prânz, ora României) în cursul unui concert desfăşurat la o petrecere, în comitatul Oakland, la periferia oraşului San Francisco.

Incendiul a avut loc în timpul unui concert al trupei Golden Donna, un eveniment la care participau circa 50 de persoane, potrivit postului KTVU-TV. Pompierii au stabilit că sala de concerte a clubului nu avea dispozitive automate pentru depistarea şi stingerea incendiilor.