Donald Trump și Vladimir Putin

Trump: Rusia ar putea fi în spatele atacurilor cibernetice

Corina Bezer

„Cred că a fost Rusia”, a spus Trump la prima sa conferinţă de presă după câştigarea alegerilor prezidenţiale, recunoscând explicit posibilitatea ca Moscova să fi atacat cibernetic serverele formaţiunii care a susţinut-o pe Hillary Clinton, rivala sa în cursa prezidenţială, scrie agerpres.ro.

Referindu-se la subiectul principal al zilei, adică relatările potrivit cărora Rusia ar dispune de informaţii compromiţătoare despre el, Trump a spus că este vorba numai despre „ştiri false” realizate pe baza unui document pe care serviciile secrete americane l-au lăsat să se scurgă în presă şi au fost preluate de acea parte a mass-media care i-a fost ostilă şi în timpul campaniei electorale.

Mai multe instituţii media americane au relatat marţi seara despre un document de 35 de pagini ce conţine informaţii potenţial compromiţătoare despre Trump, inclusiv aventuri cu prostituate la Moscova, precum şi detalii despre presupuse legături ale anturajului său cu Rusia. Notele cuprinse în respectivul document au fost redactate între iunie şi decembrie 2016 de către un fost agent al serviciilor secrete britanice pentru adversarii politici ai lui Trump.