Putin si Trump

Trump: „Rusia, pregătește-te! Vor veni rachete!”

Corina Bezer

Avertismentul a fost făcut pe o rețea de socializare, ca răspuns la declarația ambasadorului rus în Libia, Alexandr Zasîpin, potrivit căruia orice rachetă lansată de SUA către Siria va fi doborâtă, iar bazele de lansare vor fi distruse.

„Rusia promite că va doborî orice rachetă lansată în direcția Siriei. Pregătește-te, Rusia, pentru că vor veni și sunt noi și inteligente. Nu ar trebui să fii partenerul unui animal care își ucide cu gaz propriul popor și căruia îi face plăcere acest lucru”, a scris Donald Trump pe o rețea de socializare, făcând aluzie la președintele Siriei, Bashar al-Asad.

Schimbul de replici a avut loc în urma atacului chimic de sâmbătă, asupra orașului Douma din Siria. Potrivit celui mai recent bilanț publicat de Organizația Mondială a Sănătății, peste 70 de oameni au murit iar aproximativ 500 au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma atentatului provocat de regimul Asad.

Rusia neagă că ar fi avut loc un atac chimic și a blocat prin veto inițiativa Consiliului de Securitate al ONU, privind lansarea unei anchete.