coronavirus

DE ULTIMĂ ORĂ

ULTIMA ORĂ! Încă 22 de cazuri noi de coronavirus înregistrate în Republica Moldova. Bilanțul victimelor ajunge la 199

Încă 22 de cazuri noi de îmbolnăvire cu coronavirus au fost înregistrate în Republica Moldova în ultimele 24 de ore. Dintre acestea, patru sunt de import, iar alte 18 cu transmitere locală. Astfel, bilanțul victimelor ajunge la 199. Anunțul a fost făcut astăzi de ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, după ședința Centrului Unic de Comandă. Printre cei infectați se numără și patru angajați medicali din cadrul Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga” din capitală.

Mai multe

UE, coronavirus, frontiere

ULTIMA ORĂ! UE îşi închide frontierele timp de 30 de zile

18-03-2020 12:00

Statele membre ale Uniunii Europene au decis marţi să interzică timp de 30 de zile intrarea în UE a persoanelor care nu sunt cetăţeni ai blocului comunitar, a anunţat cancelarul german Angela Merkel.

Toate ţările membre ale UE sunt de acord să impună o interdicţie'de intrare, cu câteva excepţii minore, a declarat cancelarul într-o conferinţă de presă.

Cei care au un motiv urgent să intre în UE - de exemplu, pentru funeralii sau audiere la tribunal - vor trebui să deţină acte justificative, a precizat Ministerul de Interne de la Berlin.

Propunerea anunțată ieri de șefa Comisiei Europene are ca scop limitarea infectărilor, dar și reducerea presiunii asupra serviciilor medicale.