Un colonel rus a fost ucis de propriii militari, în Ucraina

Victoria Muntean

Alți doi comandanți ruși de rang înalt au fost uciși în Ucraina, iar unul dintre ei se pare că a murit după ce a fost atacat de propriii săi oameni, a spus un oficial occidental citat de BBC.

Comandantul Brigăzii 37 de infanterie motorizată, un colonel, a fost ucis de propriii săi militari, din cauza amplorii pierderilor suferite de brigada sa, a spus oficialul.

Colonelul Iuri Medvedev ar fi fost călcat de un vehicul blindat.

Acest lucru oferă doar o perspectivă asupra unora dintre provocările morale cu care se confruntă forțele ruse”, a adăugat el, dar în urma suferi rănilor  la picioare a fost evacuat în Belarus, unde a murit.

Un al șaptelea general, comandantul Armatei 49 a Rusiei, a fost, de asemenea, ucis. Este vorba despre generalul-locotenent Iakov Reznațev care, la începutul războiului, ar fi declarat că invingerea Ucrainei este „o chestiune de ore”.

Ministerul rus al Apărării susține că forțele armate ruse au pierdut 1.351 de militari în războiul din Ucraina, iar 3825 de soldați au fost răniți.

Un oficial din cadrul NATO a anunţat joi, sub protecţia anonimatului, că estimările Alianţei Nord-Atlantice sunt că armata rusă a înregistrat între 30.000 şi 40.000 de victime în Ucraina, inclusiv între 7000 şi 15.000 de militari morţi. Estimările NATO, primele de la începerea invaziei militare ruse în Ucraina pe 24 februarie, se bazează pe datele colectate de autorităţile ucrainene, pe indicaţiile Rusiei şi pe informaţii din surse independente.