De Ultimă Oră

Speranță pentru Ucraina! Congresul SUA a aprobat ajutorul militar de 61 de miliarde pentru Ucraina

Pachetul de ajutor militar pentru Ucraina în războiul său de apărare cu Rusia, de aproximativ 61 de miliarde de dolari, a fost aprobat, sâmbătă seară, d…

Actualizat acum 14 ore

Un MiG a dispărut de pe radar în Constanța. Elicopterul care îl căuta s-a prăbușit, 7 militari au murit

Corina Bezer

Un avion MiG-21 al aviaţiei române a dispărut de pe radar după ce a decolat miercuri seara de la baza Mihail Kogălniceanu într-o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei.

Avionul MiG 21 LanceR a dispărut de pe radar la ora 20:03 – la 13 minute după ce a decolat de la Baza Aeriană de la Mihail Kogălniceanu. Potrivit Ministerului Apărarii, aeronava era într-o misiune de patrulare deasupra Dobrogei.

Inițial, a pierdut legătura radio, și ulterior un martor a anunțat la 112 că s-a auzit o bubuitură și apoi a observat un incendiu puternic la sol.

La 40 de minute după ce aeronava MiG 21 Lancer a dispărut de pe radar, Ministerul Apărării Naționale a comunicat un al doilea incident aviatic.

Elicopterul IAR 303 – PUMA, trimis în misiune de căutare – salvare, a pierdut legătura radio cu turnul de control și a dispărut si el de pe radar. Pilotul raportase condiți de vreme nefavorabilă și primise ordin să se întoarcă la bază.

Elicopterul avea la bord un echipaj format din șapte militari. Toți au decedat. Despre pilotul avionului nu se știe deocamdată nimic.

”Astăzi este o zi tristă pentru familia Armatei Române. Cei cinci membri ai echipajului elicopterului IAR 330-Puma, aflat în misiune de căutare-salvare pentru aeronava MiG 21 LanceR, au fost găsiți decedați în zona localității Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom. Transmit condoleanțe familiilor îndurerate. Dumnezeu să îi odihnească în pace. În continuare se desfășoară misiuni de căutare a pilotului aeronavei MiG 21 LanceR.” – a scris pe Facebook ministrul Apărării, Vasile Dîncu.