Catedrala Notre-Dame din Paris

(VIDEO) ALERTĂ! Incendiu puternic la Catedrala Notre-Dame din Paris

Alexandrina Godiac

UPDATE ORA 22:50 Postul de televiziune France 2 relatează că poliţia tratează incendiul ca pe un accident, însă Parchetul din Paris a precizat că a lansat o anchetă.

ff

UPDATE ORA 22:17 Preşedintele României Klaus Iohannis, şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, au reacţionat pe Twitter. 

UPDATE ORA 21:40 – Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, s-a deplasat luni seară la Catedrala Notre-Dame din Paris, pentru a asista la operaţiunile de stingere a incendiului.

„Catedrala Notre-Dame din Paris a fost cuprinsă de flăcări. Emoţii pentru întreaga naţiune. Gândurile mele sunt la toţi catolicii şi la toţi francezii. La fel ca toţi compatrioţii noştri, sunt trist să văd cum arde o parte a noastră”, a transmis Emmanuel Macron prin Twitter.

dd

Catedrala, monumentul istoric cel mai vizitat din Europa, a fost evacuată, iar mai multe echipaje de pompieri încearcă să stingă incendiul.

dd

Catedrala romano-catolică Notre-Dame din Paris, situată în Arondismentul 4 al capitalei Franţei, este unul dintre monumentele emblematice ale Parisului.