(VIDEO) Continuă negocierile dintre Rusia și Ucraina. Se decide soarta războiului

Corina Bezer

De mai bine de patru ore, oficialii ruși și ucraineni se află la negocieri în regiunea Gomel din Belarus. Potrivit NEXTA, a fost luată o pauză, iar acum are loc a treia rundă de negocieri. 

Înaintea discuțiilor, Ucraina a cerut încetarea focului și retragerea trupelor ruse. Kremlinul nu a formulat cereri specifice înainte de începerea dialogului.

Din delegația ucraineană au făcut parte ministrul apărării, Oleksii Reznikov, și ministrul adjunct de externe, Mikola Tocițki.

Între membrii delegației ruse s-au aflat adjunctul ministrului al Apărării, Alexander Fomin, și ambasadorul Rusiei în Belarus, Boris Grizlov.

Negocierile vin la cinci zile după ce Moscova a invadat Ucraina, fără să reușească, până în prezent, să își îndeplinească obiectivele militare.

Pe parcursul negocierilor, presa ucraineană și internațională au raportat bombardamente intense efectuate de armata rusă la Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat, la 27 februarie, că a avut o convorbire cu Alexandr Lukașenko, dictatorul Belarusului. Aceștia au convenit că delegația ucraineană se va întâlni cu delegația rusă fără nicio condiție la granița ucraineană-belarusă, în apropierea râului Prypiat.