De Ultimă Oră

(VIDEO) Tensiuni în Orientul Mijlociu. Peste 300 de drone au fost lansate de Iran noaptea trecută asupra Israelului. Reacția comunității internaționale

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete, a anunțat armata israeliană, precizând că 99% dintre ele au fost interceptate și au existat d…

Actualizat acum o oră

Ambasadorul Rusiei in Turcia

(VIDEO) IMAGINI ȘOCANTE! Ambasadorul Rusiei în Turcia a fost împușcat MORTAL

Corina Bezer

Presa a postat imagini video cu momentul asasinării. Karlov, un apropiat al lui Putin, a fost împușcat chiar în timpul în care își susținea discursul de la galeria de artă.

Unele surse susţin că  imediat după atacul de la Galeria de Artă Contemporană, au izbucnit schimburi de focuri între presupuşi terorişti şi serviciile de securitate. Incidentul intervine pe fondul protestelor masive care au avut loc în Turcia faţă de intervenţia militară a Rusiei în Siria.

Există suspiciuni că atacul are caracter terorist islamist, relatează ziarul Hurriyet. Conform autorităţilor turce, autorul atacului armat, un terorist islamist, a fost eliminat de forţele speciale ale poliţiei turce.

Rusia califică uciderea ambasadorului rus la Ankara, Andrei Karlov, drept un atac terorist. Potrivit purtătoarei de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova,  chiar astăzi, 19 decembrie, problema va fi pusă la Consiliul de Securitate al ONU.

Presa turcă scrie că atacatorul ar fi strigat că ambasadorul Rusiei trebui să plătească pentru Alep.

asasin
Asasinul Ambasadorului Rusiei în Turcia